Kundvagnen är tom 

Köpvillkor

Allmänt

När du genomför ett köp på vår webbplats innebär det att du accepterar våra köpvillkor. Genom att acceptera Köpvillkoren förbinder du dig att följa dem i sin helhet, samt godkänner att du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av cookies enligt nedan. När Greens Guld har bekräftat en beställning uppstår ett avtal mellan dig som kund och AB Ernst Green, org. nr 556044-4068.

När vi mottager en order skickar vi ut ett automatiskt e-postmeddelande med orderbekräftelse och information om din beställning. Kontrollera alltid din orderbekräftelse så att allting stämmer. Vi uppmanar dig att spara orderbekräftelsen för eventuella kontakter med oss angående ditt köp. 

Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning och lagersaldofel, samt för eventuella tryck- och skrivfel på webbplatsen (även om webbshoppen är digital, så är vi ”bara” människor bakom informationen som laddas upp och vi kan göra misstag). I dessa fall förbehåller vi oss rätten att ändra i eller annullera ordern, men självklart inte utan att vi meddelar dig. Detta gäller även om orderbekräftelse redan har mottagits.

Vi gör vårt bästa för att återge produkterna korrekt i bilder (vi tar både egna bilder i vår ateljé, samt använder bilder från våra leverantörer), men vi kan tyvärr inte garantera att färgerna som återges exakt representerar de verkliga färger som produkterna har, då färger kan variera beroende på ljussättning och färgåtergivning mellan olika bildskärmar.
 

Kunduppgifter - integritetspolicy

Vi på Greens Guld vill att du ska känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Här förklarar hur vi samlar in, använder, och lagrar dina personuppgifter.
 
När du ska genomföra en beställning kommer du att bli ombedd att uppge vissa personuppgifter. Du bekräftar och ansvarar för att de uppgifter som du fyller i är korrekta och fullständigt ifyllda. När du genomför ditt köp godkänner du att vi sparar dina personuppgifter enligt nedan. Vi ansvarar för att dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser.
 
Vi använder dina personuppgifter för att kunna kommunicera med dig kring dina ärenden hos oss och självklart för att kunna skicka din beställning till dig. Dina personuppgifter lämnar vi inte vidare till någon annan. Vi sparar uppgifterna endast så länge som de kan anses vara relevanta, d v s när du har varit inaktiv hos oss en viss tid så kommer uppgifterna raderas automatiskt. Detta för att du ska känna dig trygg hos oss och du är självklart välkommen åter även efter att dina uppgifter har raderats p g a en tids inaktivitet.
 
När du genomför ett köp i vår webbshop får du frågan om du vill ha information om nyheter och erbjudanden av oss via sms och/eller e-post. Genom att acceptera detta samtycker du till att vi får kontakta dig, men du kan när som helst återkalla detta samtycke genom att själv ändra inställningarna för kontakt på ”Mina sidor” eller genom att kontakta oss så ändrar vi åt dig. Om du inte önskar information om nyheter och erbjudanden, så kontaktar vi dig endast om det är nödvändigt för ditt ärende eller order hos oss. 
 
Vilka personuppgifter behandlar vi hos oss?
Vi har möjlighet att samla in och behandla följande kategorier av personuppgifter om dig som kund eller potentiell kund i samband med att du genomför köp och använder våra tjänster och att vi marknadsför och saluför våra produkter och tjänster, både i vår fysiska butik och i vår webbshop.
  • Kontaktuppgifter såsom namn, e-postadress, postadress och telefonnummer.
  • Personnummer/födelsedata/ålder
  • Förlovnings- och vigseldatum
  • Orderinformation och köphistorik.
  • Samtycke för nyhetsbrev och erbjudanden.
  • Betalningsuppgifter såsom betalningssätt, kortnummer, kortinnehavare, transaktionstidpunkt, belopp, IP-adress och betalningshistorik.
  • Information vid guldförsäljning och verkstadsärenden
  • Videoinspelningar från kamerabevakning i vår butik.
  • Korrespondens och annan information om supportärenden såsom anteckningar och e-postmeddelanden vid kontakt med kundservice.

Priser

Samtliga priser anges i SEK och inklusive moms. Priserna inkluderar inte eventuella betalnings- och fraktavgifter, som i så fall anges separat.


Betalningsalternativ

Genom Klarna Checkout erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. 


Bytesrätt

Om du vill byta din vara – till något annat, eller annan storlek – så är det inga problem. Du har 30 dagars bytesrätt från det att du mottagit varorna, förutsatt att de returneras i originalskick. Vid byte står du som kund för transportrisken och frakten. Vid byte av varor är det viktigt att du anger ordernummer, ditt namn, samt vad du vill byta till. Vi bjuder på frakten av den nya varan från oss. Om den nya varan skiljer i pris så korrigerar vi det i samband med bytet.
Bytesrätten gäller ej graverade eller på annat sätt personligt modifierade produkter.
 

Ångerrätt

Om du av någon anledning skulle ångra dig så har du 14 dagars ångerrätt från det att du mottagit ordern, förutsatt att produkterna returneras i originalskick. Detta gäller även prissänkta varor samt varor på rea. Vid retur står du för transportrisken och frakten. Vid retur av varor är det viktigt att du anger ordernummer och namn. Återbetalning korrigeras när vi mottagit returen. 
Gäller ej graverade eller på annat sätt personligt modifierade produkter.
 
Returadress:
Greens Guld – AB Ernst Green
Box 248
891 26  ÖRNSKÖLDSVIK

Det går utmärkt att återanvända emballaget varorna kom i, tänk bara på att ta bort gamla adresslappar för att inte förvirra fraktbolaget eller riskera att det hamnar fel. Ni väljer själv fraktsätt att returnera varorna till oss på, men tänk på att ni står för transportrisken (och att paket kan komma bort på posten och det är svårt att lokalisera om det inte finns något spårningsnummer på paketet).
 
NÖJD KUND!
Det är viktigt för oss att du som kund är nöjd med ditt köp och med oss på Greens Guld! Är det något du inte skulle vara nöjd med av någon anledning vill vi gärna att du hör av dig till oss så snart som möjligt, så att vi får möjlighet att hitta en lösning för dig på bästa sätt!
Respektive leverantör utfärdar sina egna eventuella garantier, som vi självklart följer. Utöver detta följer vi även konsumentköplagen och den lagstiftade reklamationsrätten, men alla vi på Greens Guld är framför allt väldigt måna om att du skall få så god service som möjligt hos oss!

Leveransvillkor

PostNord

Vi skickar alla ordrar med Postnord. I dagsläget säljer vi endast inom Sverige och vi skickar endast till adresser i Sverige. Skulle du behöva få något skickat till ett annat land, hör av dig till oss så ska vi se om det går att lösa!


Leveranstid

Vi levererar så snabbt vi och Postnord kan. Alla ordrar behandlas samma dag de kommer in och lite beroende på vilken tid ordern kommer in så skickar vi försändelsen samma dag eller nästföljande arbetsdag. Postnord levererar på mellan 1-3 arbetsdagar. Skulle du ha bråttom att få din order levererad (kan ju vara t ex en present som ska ges bort en viss dag inom kort) - meddela oss så ska vi snabba på försändelsen så gott vi kan!

Vissa försändelser levereras direkt i din brevlåda, andra hämtas ut på utlämningsställe. Utlämningsställe aviseras via sms eller e-post. Tänk på att kunna uppvisa giltig legitimation.


Fraktkostnad

Vi erbjuder fri frakt på alla ordrar över 299 kr inom Sverige, annars kostar frakten 29 kr.


Ej uthämtade paket

Vi förbehåller oss rätten behålla ett belopp på 150 kronor för skäliga administrationskostnader som uppkommit för oss på grund av ej uthämtad beställning. Sådana administrationskostnader kan exempelvis utgöras av kostnader för leveransförsök och kostnader för att skicka tillbaka produkten.


Skador på paketet

Eventuella skador på paketet anmäls direkt till Postnord. Hör gärna av dig till oss om problem uppstår, så att vi har möjlighet att hjälpa till om så behövs.

Hämta i butik

Du är självklart välkommen att hämta ut din beställning direkt i vår butik på Storgatan 22 i Örnsköldsvik. Medtag orderbekräftelse och legitimation. 

E-post

Vid köp av presentkort kan du välja att få presentkortet skickat till dig via e-post.

Betalvillkor

Klarna Checkout

Genom Klarna Checkout erbjuder vi kontokortsbetalning, direktbetalning, fakturabetalning, samt delbetalning.

Klicka här för att läsa villkoren för Klarna Checkout

Presentkort

Presentkort kan användas till betalning av hela köpet eller som delbetalning i kombination med annat betalsätt.