Kundvagnen är tom 

HÅLTAGNING

Funderar du på att ta hål i örat eller näsan? Välj då en diplomerad öron- och näshåltagare. Hos oss på Greens Guld finns vi – Carina, Alexandra, Sara E, Sara B och Malin – som är diplomerade håltagare.

Vi använder oss av Blomdahl Medical Beauty System, öron- och näshåltagning på ett säkrare sätt, och vi kan ta två hål samtidigt. Håltagning är ett litet medicinskt ingrepp och därför finns det all anledning att göra det riktigt. Medicinsk håltagning är ett tryggare sätt att göra sig vacker.

Våra klassiska örhängen och nässmycken som används vid håltagning är utvecklade i samråd med hudläkare. Örhängena är små och lätta, så att dina nytagna hål ska kunna läka fint, likaså nässmyckena. Medicinska material skapar extra trygghet och minimerar risken för allergier.

Hör av dig så hjälper vi dig!

SÅ HÄR GÅR DET TILL VID ÖRONHÅLTAGNING

Bilderna visar dubbelhåltagning, men det är samma steg även när man tar ett öra i taget.

SKÖTSELRÅD – SÅ GÖR DU MEDAN HÅLEN LÄKER

 1. Rör aldrig öronen utan att först tvätta händerna.
 2. Rengör de nytagna hålen i öronen noggrant, fram- och baksida, morgon och kväll. Låt örhängena sitta i, även vid ren­göring.
  • Använd flytande tvål och rengör gärna i samband med dusch/ hårtvätt. Skölj noga med rinnande rent vatten och torka torrt med rent papper eller ren tops.
  • Övrig rengöring görs med Blomdahl Piercing Aftercare rengöringsservetter, som är skonsamma mot huden. Med dessa kommer du åt att rengöra mellan öra och smycke/lås. Låt lufttorka. Använd en ny servett per öra och rengöringstillfälle. Obs! rengör inte med sprit/alkohol.
 3. Se till att det alltid är rent, torrt och luftigt runt de nytagna hålen.
 4. Täck öronen när du använder hårspray, parfym, smink, hårfärgningsmedel mm.
 5. Var extra försiktig när du drar kläder över huvudet så att örhängena inte fastnar i kläderna.
 6. Vid bad i bassäng, sjö eller hav: Vänta med att bada så länge som möjligt eller undvik att ha huvudet under vattnet. Efter bad, rengör antingen med flytande tvål eller Blomdahl Piercing Aftercare, rengöringsservetter – se punkt 2 ovan.
 7. Efter ca 6 veckor (ca 12 veckor för brosk) kan du byta till andra örhängen. Så här tar man bort håltagningsörhänget: Tvätta händer och öron noggrant, byt gärna direkt efter dusch/hårtvätt. Ta tag i smyckesdelen på örats framsida. Ta även tag i låset på örats baksida, med andra handen. Vicka sedan låset bestämt fram och tillbaka tills det lossnar. Ta försiktigt ut håltagningsörhänget och sätt i ett rent örhänge.
 8. Det tar upp till ett år innan hålen är helt läkta, så tänk på följande:
  • Var aldrig utan örhängen, eftersom hålen kan krympa och/eller växa igen.
  • Var försiktig vid byte av örhängen. Eftersom huden som har bildats inuti hålen är tunn och skör, är det lätt att den skadas och att det uppstår en infektion. Rengör därför örhängen och händer innan bytet, samt fortsätt hålla rent, torrt och luftigt runt hålen. Om du använder örhängen med lås, bör låsen inte tryckas tätt mot örats baksida.
  • En håltagning i örat gör huden extra känslig och risken för allergi är som störst under det första året. Därför bör du vara extra noggrann i ditt val av örhängen. I samråd med hudläkare har Blomdahl utvecklat bevisat snälla smycken som passar alla, särskilt dig som precis har tagit hål i öronen.

 

VIKTIGT! Rodnad och/eller svullnad och/eller smärta och/eller utslag kan tyda på infektion. Om hålet är i den mjuka delen av örat, den s k örsnibben, ta ut örhänget och tvätta rent/desinficera. Om det inte börjat bli bättre när du vaknar nästa dag, kontakta läkare. Om hålet är i örats brosk ta ut örhänget, tvätta rent/desinficera och kontakta läkare omedelbart.