Kundvagnen är tom 

GULDSMEDSATELJÉ

Vi har en egen guldsmedsverkstad, där våra guldsmeder har utfört hantverk i över 130 år. Här utför vi reparationer, designar och tillverkar nya smycken, samt omarbetar smycken efter kundens önskemål. Om du har gammalt guld, t ex arvegods eller trasiga smycken, som ligger i byrålådan till ingen nytta, så kan du sälja eller omarbeta dem hos oss.

 

Välkommen att kolla in vilka smycken som finns TILL SALU I WEBBSHOPEN just nu!

MOLLY ÅKERSTEDT

Molly är utbildad guldsmed och har arbetat hos oss sedan december 2015. Hon har tidigare gjort praktik både hos oss och andra kollegor i branschen.

Molly är född och uppvuxen i Örnsköldsvik, men flyttade ifrån stan under några år för att vidareutbilda sig till guldsmed på Sveriges bästa guldsmedsutbildning – Hantverksprogrammet Guldsmedsteknik i Mjölby. Molly är en nyfiken person med många spännande idéer och ett stort intresse för skapande och design. Hennes arbete präglas av nytänkande och nyskapande, med stort fokus på kvalitet och god service.

HANS JACOBSSON

Hans “Jacke” Jacobsson började som guldsmedslärling på Greens Guld den 7 juni 1964. Mer än 50 år senare jobbar han kvar i samma verkstad, om än inte lika mycket som tidigare. Det är dags för Hans att få njuta av livet som pensionär också, efter en lång karriär inom guldsmedsyrket. Hans har funnits med i företaget längst och han har arbetat tillsammans med alla fyra generationer Green; Ernst Green, Rolf Green, Göran Green, samt Marie och Mikael Green – den fjärde generationen i familjeföretaget. Hans är en traditionell guldsmed med en minst sagt gedigen erfarenhet och kunskap inom området. Han arbetar helst med sina gamla och (som han kallar dem) ”riktiga” verktyg och maskiner och hans arbete präglas av ett gediget hantverk och god kvalitet.

ETT URVAL AV ARBETEN FRÅN VÅR ATELJÉ: